Garmin Edge of Wahoo Roam

Zowel de Garmin Edge als de Wahoo Roam zijn populaire GPS-fietscomputers met geavanceerde functies. Hier zijn enkele vergelijkingen tussen de twee:

  • Gebruikersinterface: De Garmin Edge-serie heeft een kleurendisplay en een interface die kan variëren tussen modellen. De Wahoo Roam heeft een kleurendisplay en een eenvoudige, intuïtieve interface met knoppen aan de zijkant voor navigatie.

  • Navigatie: Beide apparaten bieden uitgebreide navigatiemogelijkheden, inclusief turn-by-turn navigatie en kaarten. Garmin Edge-apparaten maken gebruik van Garmin's eigen kaarten, terwijl de Wahoo Roam gebruikmaakt van kaarten van externe providers zoals OpenStreetMap.

  • Connectiviteit en integratie: Beide apparaten bieden connectiviteit via Bluetooth en ANT+, waardoor ze kunnen worden gekoppeld aan sensoren en smartphones. Ze bieden ook integratie met populaire fietsapps zoals Strava. Garmin heeft ook wifi-connectiviteit, terwijl de Roam deze functie niet heeft.

  • Sensoren en accessoires: Zowel de Garmin Edge als de Wahoo Roam ondersteunen ANT+ en Bluetooth sensoren, zoals hartslagmeters, cadanssensoren en vermogensmeters. Ze werken ook met andere fietsaccessoires, zoals elektronische schakelsystemen. Het is echter altijd goed om de compatibiliteit te controleren met de specifieke sensoren en accessoires die je wilt gebruiken.

  • Batterijduur: De Wahoo Roam staat bekend om zijn indrukwekkende batterijduur, waardoor je langere ritten kunt maken zonder de batterij op te laden. De Garmin Edge heeft ook een goede batterijduur, maar deze kan variëren tussen de modellen.

  • Extra functies: Beide apparaten bieden functies zoals prestatieanalyse, segmentuitdagingen, live tracking en meldingen van smartphones. Ze hebben ook specifieke functies die uniek zijn voor hun merk, zoals de GroupTrack-functie van Garmin en de Take Me Anywhere-functie van Wahoo.

Bij het kiezen tussen de Garmin Edge en Wahoo Roam is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, voorkeuren en budget.

Beste prijs fietsnavigatie online kopen