Strava fiets app

Strava Fietsnavigatie App

 

Wat is strava 

 

Strava is een fiets app waarmee je je fiets prestaties kunt meten en bijhouden. De Strava Cycling app analyseert je resultaten tijdens en na het fietsen:

  • Statistieken als snelheid, cadans, calorieen, tijd, hartslag etc.
  • Verder kun je de gereden route op de kaart terug kijken inclusief je prestaties, hoogte meters, afstand, duur etc;

Strava delen met vrienden

In de strava app kun je naast je eigen prestaties ook de prestaties van andere fietsers zien. Je kunt met elkaar connecten net als bij Facebook en op deze manier gegevens, GPS routes, foto's van onderweg, fietsdetails en prestaties delen. Iedere gebruiker van strava heeft zijn eigen profiel met gegevens.

Strava Live Segment

Live segments zijn door andere gedefinieerde gedeeltes van een route of track waar fieters (mtb en race) onderling de beste tijd kunnen neerzetten. Feitelijk fiets je dus virtueel een webstrijd tegen een andere fietser. Je hebt een begin punt en een eindpunt van een segment en hiertussen wordt je tijd dus gemeten en vergeleken met nadere fietsers. Dit kan per dag, per jaar per seizoen of overall. De Live Segments en het bijbehorende wedstrijd element zijn voor veel fietsers de belangrijkset reden om Stava te gebruiken. Het maakt met name alleen fietsen veel leuker en het motiveert enorm.
 

Strava integratie met GPS fietsnavigatie

De meeste fietsnavigatie apparaten bieden de mogelijk om Strava te integreren. Je kunt dan door andere fietsers gereden routes uploaden (GPX route) en vervolgesn zelf fietsen. Ook kun je tijdens het fietsen van Live Segments realtime je prestaties ten opzichte van andere zien. Je weet dan dus of je voor of achter ligt. 

Zelf Strava fietsroutes maken

Ook is het binnen Strava mogelijk om zelf fietsroutes te maken. Je kunt op de kaart (Google maps) zelf een route tekenen en deze vervolgens direct fietsen. Strava houdt er rekening mee dat de route geschikt is voor fietsers en op basis van data van andere fietsers wordt de mooiste route gekzoen. 

Waarom kiezen voor Strava Summit en wat zijn de kosten?