Hammerhead Karoo fietsnavigatie

Hammerhead Karoo online bestellen

Hammerhead Karoo Fietsnavigatie 2020De Hammerhead Karoo is gebaseerd op een open-source Android-besturingssysteem en beschikt over Wifi, ANT+, Bluetooth Smart en is 3G/4G-compatibel. "Hij is klaar om de meest ruige weersomstandigheden te trotseren, maar nog belangrijker: de Karoo is meer dan een fietscomputer. Het is een heus platform dat je rijstijl volledig zal veranderen", belooft Hammerhead. "Bij Hammerhead waren we gefrustreerd over de limieten van de huidige fietscomputers. We zagen een enorme kloof tussen wat beschikbaar was op de markt en wat er eigenlijk mogelijk is."

LICHTSENSOR, TOUCHSCREEN EN GLONASS

Bijna twee jaar was er nodig om de nieuwe GPS Fietsnavigatie te brengen tot waar hij nu staat. Naast de basisspecificaties zal de Karoo ook beschikken over een lichtsensor waardoor de helderheid van het scherm automatisch aanpast, een waterdichte behuizing, grote knoppen aan de zijkant en een touchscreen dat je kunt bedienen in de regen én met handschoenen. Je locatie zal nauwkeurig worden bepaald met het Glonass-principe en verder krijgt de fietscomputer ook een accelerometer, kompasen hoogtemeter. De batterij zou het met ingeschakelde Wifi en een fel verlicht scherm zo'n tien uuruithouden. Daarna moet je hem drie uur opladen om weer met een volle accu de baan op te kunnen.

ROUTES

De meest belangrijke functie is uiteraard routes maken, inladen en rijden. Een parcours uittekenen kan via de website van Hammerhead of navigatieplatformen zoals Strava, MapmyRide en vele andere. Tijdens het creëren kun je op het apparaat zelf kiezen of je een heuvelachtig of vlak parcours verkiest en je voorkeur ingeven voor verharde of onverharde wegen. Als je eenmaal onderweg bent en een afslag mist, past de Karoo zijn route aan om je weer op het goeie pad te brengen.

TRAININGSINFO

Daarnaast vind je ook heel wat trainingsinfo terug op de Hammerhead Karoo. De ingebouwde sensoren laten je toe om je slimme groepset, wattage- en hartslagmeter eraan te koppelen. Al die data kun je keurig ordenen op het schermpje om ook onderweg goed op de hoogte te blijven van je prestaties.

EXTRA APPS

Tot slot laat het op Android-gebaseerde systeem je toe om heel wat compatibele apps te koppelen aan de Karoo. Zo werken de ontwikkelaars nu druk aan onder meer een weerbericht voor je trainingstochtje en de integratie van streamingsdienst Spotify om je favoriete deuntjes mee te nemen op de fiets.

Specificaties:

Quadcore processor, 3G, Wifi, Bluetooth Smart, ANT+, een lichtsensor die de schermhelderheid automatisch aanpast. Maar laten we even alles op een rij zetten:
– Quadcore dus
– 2 Gig RAM
– 16 Gb geheugen
– Scherm 3,5 inch groot met resolutie van 640×480 pixels
– Afmeting 98mm x 72mm x 28mm
– Lichtsensor
– 3G Wifi
– Bluetooth Smart
– ANT+
– Glonass
– GPS met de cellular triangulation. Hierdoor wordt je locatie heel nauwkeurig bepaald
– Accelerometer
– Kompas
– Hoogtemeter
– Accu 3000Mah

Functionaliteit en prestaties:
– Snelheid
– Afstand
– Route (navigeren)
– Hartslag
– Vermogen
– Cadans
– Strava Live Racing
– Trainer Control
– Muscle Oxygen support

Waarom de Hammerhead Karoo beter is dan de Wahoo Roam