GPS Navigatie - Geocaching

garmin GeocachingGeocaching is een moderne versie van schat zoeken. Iemand verstopt op een bijzondere of interessante plaats(coördinaten) een schat en anderen proberen die te vinden met behulp van een gps ontvanger. 
Meestal bestaat de schat uit een waterdichte doos, een fotodoosje of een kistje met leuke spulletjes (goodies).  

Voordat een de plaats cache gevonden kan moet er meestal een route worden gelopen of moeten de coördinaten verzameld worden. Na de coordinaten te hebben gevonden, kan de geocacher met het invoeren van de coördinaten in zijn GPS-ontvanger naar de cache toe. Wanneer je de cache hebt gevonden schrijf je je naam in het logboekje als bewijs dat je de cache hebt gevonden. Nu mag je er een goodie uithalen in ruil voor een eigen goodie. Dit is vooral leuk als je met kinderen een cache doet. 

Het leuke aan geocaching is dat je op de meest unieke en mooie plaatsen komt die je anders nooit had gevonden.
Er zijn speciale fiets caches waarbij je schitterende tochten door natuurgebieden kan maken.
Geocaching geeft je een doel om naar toe te gaan en dat geeft veel voldoening en plezier.

Voor het geocachen heb je natuurlijk wel een GPS apparaat nodig. Garmin heeft een aantal leuke modellen die zeer geschikt zijn, zoals de Garmin eTrex, Garmin Oregon of de Garmin Edge (deze kun je ook voor fietsen en wandelen gebruiken)

Het beste kun je Geocachen met een GPS ontvanger als die van Garmin ,maar een goed alternatief is een Smartphone. Er zijn momenteel Apps die speciaal gemaakt zijn voor Geocaching. Op internet vindt je diverse gratis Apps waarmee je kunt geocachen (geschikt voor iPhone en Android)

De app "Geocaching" van "Groundspeak" is op dit moment de meest gebruikte. Het mooie van deze App is dat je je account van geocaching.com kan koppelen en dat je direct de dichtbijzijnde caches in een lijst getoond krijgt. 

Wat is de beste app voor geocaching?